O nama

Kako djelujemo?

Vrtić Vesela Kućica ima jasličke i vrtićke grupe, a u našem poticajnom okruženju često se druže i zajedno žive mlađa i starija djeca. Naše iskustvo je pokazalo kako je to iznimno bitno za mlađe polaznika, ali i starije. Starija djeca se brinu o mlađima, pomažu im u učenju i istraživanju, na najbolji mogući način razvijaju svoje socijalne kompetencije, komunikacijske vještine te šire prosocijalna ponašanja. Takvim rasporedom aktivnosti također smo slični obiteljskom okruženju u kojem žive djeca i odrasli različite dobi.

Svakodnevica u vrtiću se odvija po principu „proširene obitelji“. Sva djeca poznaju sve tete i sve tete poznaju svu djecu. Na taj način, u današnje užurbano vrijeme djeca u našem vrtiću pronalaze svoj drugi dom i sve ono što uz dom vežemo: ljubav, toplinu, sigurnost i brižnost.

Redovni program http://vrticveselakucica.com/redovni-program/

Redoviti 10-satni program provodimo kroz mješovite jasličke odgojno-obrazovne skupine (djeca u dobi od prve do treće godine starosti) te mješovite vrtićke odgojno-obrazovne skupine (djeca u dobi od treće godine do polaska u školu). Uz redoviti program našim vrtićkim mališanima omogućujemo učenje engleskog jezika kroz pjesmice, priče i svakodnevne aktivnosti te sportski program koji uključuje elemente atletike, gimnastike i raznih sportova kojima potenciramo motoričke vještine i sposobnosti. Ukoliko nam vrijeme ne omogućava boravak na zraku, vježbamo u našoj dvorani. 

Naš vrtić uređen je prema držanim pedagoškim standardima za odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi. Opremljen je vrhunskom didaktičkom i senzoričkom opremom, a u našoj sportskoj dvorani i velikom suvremenom opremljenom igralištu, vaša će djeca moći ispuniti svoju potrebu za kretanjem. Posebnost našeg vrtića je i vanjsko igralište, koje na gotovo 1000 kvadratnih metara travnatog carstva, zaista nudi pregršt mogućnosti za igru na otvorenom.

Kontinuirana suradnja

Program rada verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Kontinuiranom suradnjom sa Agencijom za odgoj i obrazovanje te drugim krovnim institucijama svojim korisnicima pružamo kvalitetnu uslugu te kontinuirano unapređujemo svoj rad.

O našim mališanima osim odgojiteljica brinu pedagoginja i zdravstvena voditeljica. 

 

Program

Unutar redovnog 10-satnog programa, vaše dijete može sudjelovati u sportskom programu, učenju engleskog jezika i euritmiji te Aloha mentalnoj aritmetici. Više o redovnom programu pročitajte ovdje.

Naša vizija

Naš vrtić je mjesto za igru, život i cjeloviti razvoj individualnih potencijala djeteta u skladu s razvojnim potrebama i pravima djece.

Naša misija

  • Osigurati njegu, skrb i zaštitu svakom djetetu
  • Zadovoljavanje djetetovih potreba i zaštita njegovih prava
  • Omogućavanje poticajne sredine za cjeloviti rast i razvoj
  • Razvijati djetetove sposobnosti i potencijale uz partnerstvo s obitelji
  • Implementiranje novih spoznaja u svakodnevnu praksu
  • Kontinuirano usavršavanje naših odgojno-obrazovnih djelatnica

Interaktivna šetnja